Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

RoboJob toont Fabriek van de Toekomst tijdens Grand Opening

RoboJob shows Factory of the Future at Grand Opening
Robojob

RoboJob toont Fabriek van de Toekomst tijdens Grand Opening

De genodigden van de ‘Grand Opening’ konden drie dagen lang kennismaken met het nieuwe, indrukwekkende gebouw. Bovendien onthulde RoboJob een compleet nieuwe oplossing, waarmee het haar visie op de Fabriek van de Toekomst concreet maakt.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Alle wegen leidden vorige week naar Heist-op-den-Berg in België: klanten, partners en leveranciers van RoboJob waren daar uitgenodigd voor de officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor. Dit volgde op jaren van indrukwekkende groei. De CNC-specialist, opgericht in 2007 door Helmut De Roovere en Luc De Ceuster, heeft sinds 2010 meer dan 1.700 robots geïnstalleerd in meer dan 30 landen.

Met het nieuwe hoofdkantoor bereidt RoboJob zich voor op verdere expansie. In het nieuwe gebouw, dat 5000 m² beslaat, verdrievoudigt het bedrijf haar productiecapaciteit. De aandacht tijdens de opening ging vooral uit naar een nieuwe oplossing van RoboJob: de ‘Wall’.

De RoboJob ‘Wall’

De nieuwe ‘Wall’ toont RoboJob’s visie op de Fabriek van de Toekomst. In de showroom stond een indrukwekkende muur van 6 meter hoog, opgebouwd uit modules van een meter breed. Elke module bevat trays die werkstukken, opspanmiddelen en gereedschappen kunnen bevatten. Een takelsysteem brengt deze trays naar laadstations, waar robots de CNC-machine voorzien van de nodige materialen.

De Wall is modulair, wat betekent dat de hoogte en breedte kunnen variëren. Zo kan de ruimte op de werkvloer optimaal benut worden en kan de Wall functioneren als een centraal magazijn voor één of meerdere CNC-machines. De Wall kan manueel worden bevoorraad en ontladen, maar ook door AMR’s (Autonome Mobiele Robots).

Stap voor stap

“Met de ‘Wall’ tonen we onze visie op de toekomst,” legt CEO Helmut De Roovere uit. “We weten echter dat niet alle bedrijven hierop zitten te wachten. Veel bedrijven hebben weinig ervaring met automatisering. Met Coby, Pallet-Load en onze Turn- en Mill-Assist Series hebben we betrouwbare oplossingen die direct inzetbaar zijn en impact hebben. Voor bedrijven die verder willen, biedt de Tower meer autonomie. Welke oplossing geschikt is, hangt af van je werkstukken, machine en werkvloer. Onze medewerkers begeleiden klanten hierbij.”

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top