Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

FMI Instrumed profiteert van koelsmeermiddel managementsysteem

FMI Instrumed profiteert van koelsmeermiddel managementsysteem
Oude Reimer BV

FMI Instrumed profiteert van koelsmeermiddel managementsysteem

FluidLynx Coolant voor volledige ontzorging rondom koelsmeermiddelen

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vijf bewerkingscentra bij FMI Instrumed in Schiedam frezen tegenwoordig met een perfecte en constante koelsmeermiddelkwaliteit. De toeleverancier van fijnmechanische producten heeft om dit te realiseren, geïnvesteerd in een geautomatiseerd CoolantLynx koelsmeermiddel managementsysteem van Motorex. Dankzij dit systeem kan FMI Instrumed niet alleen een constante kwaliteit waarborgen, maar ook veel tijd besparen met handelingen zoals monitoren, meten, mengen, vullen en doseren.

Omdat FMI gebaat is bij een constante kwaliteit van de emulsie, maakte het bedrijf al gebruik van de koelsmeermiddelen van Motorex. Toen Oude Reimer, de Nederlandse vertegenwoordiging van Motorex, het automatische beheersysteem introduceerde, was FMI snel overtuigd van de voordelen.
“Omdat de kwaliteit van emulsie essentieel is om een optimaal verspanend proces te realiseren, voerden we tot voor kort wekelijks handmatig metingen uit om de samenstelling van de emulsie te controleren en bij te stellen. Daarnaast produceren we onbemand in de avonduren en weekenden dus ook het koelmiddelniveau op peil houden was een terugkerende en tijdsintensieve taak. Daarom is de CoolantLynx een echte uitkomst, want nu worden vijf bewerkingscentra volledig automatisch voorzien van een optimale emulsie en zijn we verzekerd dat de koelsmeermiddelreservoirs tijdens een nacht of weekend produceren niet droog vallen”, aldus Stip. Hoewel de CoolantLynx pas een paar maanden in gebruik is, merkt FMI nu al dat er veel tijd wordt bespaard door het uit handen nemen van handmatige metingen. Bovendien worden de vijf bewerkingscentra continu voorzien van een kwalitatief stabiele emulsie, waardoor de procesbeheersing sterk is verbeterd. Ook het verbruik van het concentraat is gereduceerd.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top