Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

De schuurband is misschien wel het meest gebruikte slijpmiddel in de industrie. Zit er veel verschil tussen al die merken? Waar moet ik op letten of maakt het eigenlijk helemaal niet zoveel uit?

Metaaltechniek handelsonderneming B.V.

De schuurband is misschien wel het meest gebruikte slijpmiddel in de industrie. Zit er veel verschil tussen al die merken? Waar moet ik op letten of maakt het eigenlijk helemaal niet zoveel uit?

Product delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beschrijving

Ontbramen, laskanten of afschuiningen slijpen, een bepaalde ruwheid of slijpstructuur aanbrengen of verbeteren, vlamspuitlagen verwijderen of voorbewerken voor HVOF bewerkingen. Polijsten van RVS of parket renoveren, werkelijk overal worden schuurbanden gebruikt of zouden ze een goede oplossing kunnen bieden.

Van een klein schuurbandje op een powerfile voor het bewerken van kleine binnenhoeklasjes tot een automatische bandschuurmachine die de hele dag aan staat om een klein braampje te verwijderen. Of neem die breedband op een automatische ontbraammachine tot wel 1,5 meter breed.
Liever de lengte in? Op een langbandmachine gebruiken we vaak een lange schuurband op een flexibele rug.

Kijk dus naar de toepassing waar je de schuurband voor wil gebruiken. Een harde rug kan meer druk aan en is geschikt voor het zwaardere verspaningswerk. Een papieren band is prijstechnisch interessant en gebruiken we als er snel spoorvorming op de band ontstaat. Dan heeft de schuurband nog wel verspanend vermogen maar is de band toch niet meer bruikbaar. Een dure keramische schuurband levert in dat geval zijn waarde niet maximaal op en dan gooi je dus letterlijk geld weg.

Een bijzondere kwaliteit binnen de schuurbanden zijn de Scotch Brite banden. Deze vliesbanden geven een mooie egale finish.
Een ander belangrijk punt bij de keuze van uw schuurband is de warmteinbreng. Langbanden en breedbanden worden vaak op dun plaatmateriaal ingezet. Daarbij is verkleuring en soms vervorming een gevaar. De korrelgrofte heeft hier ook invloed op. Hoe en wat er nog meer belangrijk is, dat lees je op onze website. https://www.metaaltechniek.nl/kennisbank/automatiseren-van-je-slijpproces-waar-begin-je

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll to Top